Bewaartip:

Een taart gevuld met botercrème kan eventueel buiten de koelkast in een koele ruimte bewaard worden. Een taart gevuld met room moet altijd in de koelkast bewaard worden. Bewaar de taart zoveel mogelijk in de bijgeleverde doos, dit voorkomt dat de marsepein gaat glimmen en plakkerig wordt.

 

Invriezen:

De taart bewaren voor een later tijdstip? Dit kan heel goed: de taart in een plastic zak verpakken (bv. een pedaalemmerzak) en deze in de vriezer plaatsen. Bewaar de doos!

Ontdooien: 24 uur van tevoren de taart met zak en al in de koelkast zetten. Zo'n twee uurtjes voor gebruik de zak verwijderen en de taart buiten de koelkast verder laten ontdooien. Daarna bewaren zoals hierboven staat aangegeven.

De basis van de taart is een biscuitbodem. Dit is een luchtige cake op basis van bloem, suiker en eieren.

Bij 3D-taarten maak ik soms gebruik van een stevigere cake die makkelijker in vorm te snijden is. Deze cake bevat naast eieren, bloem en suiker ook boter en bakpoeder.

 

De taart wordt standaard gevuld in twee lagen. Voor de eerste laag kan gekozen worden uit diverse smaken botercrème of een vulling op basis van room. Evt. kan nog een laagje pure of witte chocolade en/of (vers) fruit worden toegevoegd.

De tweede laag bestaat uit jam, vlaaivulling of caramel (dulce de leche).

 

De beschikbare smaken vind je onder aan deze pagina.

 

 

Op alle taarten zijn voorwaarden van toepassing.

Taarten

Formaten

In de tabel hieronder staan de beschikbare vormen en formaten met het aantal stukjes per taart.

* Alleen in stapeltaarten.

** Alleen als extra bestellingen bij een grotere taart.

 

Bestellingen vanaf minimaal

12 personen.

 

Prijzen vanaf € 4,00 p.p., bruidstaarten vanaf € 5,00 p.p.

De prijs is afhankelijk van het formaat, de vulling en de gewenste decoratie of uitvoering van de taart.

 

De definitieve prijs wordt na inventarisatie van de wensen per

e-mail verstrekt.

Meer info op de pagina Bestellen.

Rond 10 cm*

Rond 15 cm*

Rond 20 cm

Rond 25 cm

Rond 30 cm

 

Vierkant 10 cm*

Vierkant 15 cm*

Vierkant 20 cm

Vierkant 25 cm

 

Bloem vorm 15 cm*

Bloem vorm 20 cm

 

Hart vorm 20 cm

 

Boltaart 12 cm**

Boltaart 20 cm

 

Barbietaart

ca. 3

ca. 7

12

20

28

 

4

9

16

25

 

ca. 7

12

 

ca. 14

 

ca. 3

14

 

ca. 14

Een gestapelde taart is mogelijk vanaf ca. 20 personen. Een stapeltaart kan bestaan uit ronde taarten, vierkante taarten of een combinatie van verschillende vormen.

 

Bijvoorbeeld:

Stapeltaarten

Tweede laag:

 

Diverse smaken jam:

  • Aardbeienjam
  • Abrikozenjam
  • Bosvruchtenjam
  • Frambozenjam
  • Kersenjam
  • Viervruchtenjam
  • Lemoncurd

 

Vlaaifruit:

  • Aardbeien vlaaifruit
  • Kersen vlaaifruit

 

Lekker in combinatie met:

  • Ganache
  • Banaancrème
  • Caramel (dulce de leche)

Eerste laag:

 

Botercrème:

  • Naturel
  • Aardbei
  • Banaan
  • Bosvruchten
  • Citroen
  • Champagne

 

Vulling op basis van room:

  • Slagroom
  • Banketbakkers- of gele room
  • Zwitserse room
     (combinatie van slagroom en banketbakkersroom)
  • Chocoladeganache
     (stevige mousse op basis van slagroom)

 

Toevoegingen:

  • Laagje pure chocolade
  • Laagje witte chocolade
  • Framboosjes
  • Stukjes mango
  • Stukjes aardbei  (in het seizoen)
  • Framboos
  • Kers
  • Kokos
  • Mokka
  • Passievrucht
  • Vanille

eerste laag:

Champagne-

botercrème

tweede laag: Frambozenjam

eerste laag:

Laagje witte

chocolade,

frambozen-

botercrème en

framboosjes

tweede laag:

Frambozenjam

eerste laag:

Passievruchten-botercrème en stukjes mango

tweede laag: 
Lemoncurd

Een aantal

 

combinaties

lekkere